0
Winkelwagen
Er zijn geen artikelen in uw winkelwagen

Gratis verzenden vanaf €25,-

Snelle levering

6 dagen per week geopend

Grote voorraad

14 dagen bedenktijd

Wat is het verschil tussen KH en GH in mijn koi vijver?

Houdt u de afkortingen KH en GH moeilijk uit elkaar, of kent u hun betekenis niet? Wilt u lang genieten van uw koi karper, lees verder.

Dat pH staat voor zuurtegraad hoorde u vast al tijdens lessen natuurkunde of biologie op de middelbare school.

Als liefhebber van de koi karper hoort u ook van andere afkortingen, namelijk KH en GH.

Deze begrippen vertellen veel over de waterkwaliteit.

Wat is KH?

KH staat voor Carbonaat hardheid, oftewel het Duitse Karbonat Harte.

Deze graad is belangrijk voor het leven in uw vijver.

Het vertelt u hoeveel carbonaat en bicarbonaat in het water zit. KH houdt de pH-waarde (dus de zuurtegraad van de koi vijver) op een gebalanceerde hoogte.

Misschien klinkt dat nog wat biologisch, maar ik leg uit wat voor gevolgen KH heeft voor uw vijver.

Creëer een buffer in uw koi vijver

Vermindert de KH-waarde dan verzuurt uw koi vijver.

Met als resultaat: minder zuurstof in het water, minder voedsel en grotere kans op ziekten.

Met een hogere KH-waarde creëert de koi liefhebber een buffer in zijn vijver.

Een beschermlaag waarmee die het leven, en dus ook de koi, beschermt.

Wat is GH?

De KH-waarde is belangrijk om in de gaten te houden, evenals de GH-waarde.

Deze geeft aan hoeveel calcium en magnesium in water zijn opgelost.

In Japan ligt de waarde tussen 2 tot 3 GH.

Hoe lager de waarde, des te beter de groei en roder de kleur van de koi karpers.

Dat is dus in het kort het verschil tussen KH en GH.

Kijk ook eens naar GH+ of KH+

Wilt u meer weten dan organiseren wij een cursus Basis

Waterkwaliteit beoordelen. Ik vertel u dan over de optimale waarden en geef meer tips.

De prijs hiervoor is slechts € 30,--. Dat is het dubbel en dwars waard, want u weet dan wat u doet met uw vijver en kunt zo langer van uw koi genieten.

EKNV1109 ESNV1291