Waarom je geen koi karper bij je buurman koopt

Koi karpers kopen, de ware liefhebber doet dat niet bij zijn buurman. Ook al is uw buurman sympathiek. Ik leg u uit waarom niet…
Neem contact op

Waarom je geen koi karper bij je buurman koopt

Koi karpers kopen, de ware liefhebber doet dat niet bij zijn buurman. Ook al is uw buurman sympathiek. Ik leg u uit waarom niet…

Koop een koi

Iedere ochtend groet ik mijn buren. En ik verklap: misschien doe ik dat wel voordat ik mijn koi karpers bij Koi Care groet. Onze burenband is goed. Er is alleen 1 ding: ik zou nooit zomaar een Nishikigoi (officiële Japanse term) van mijn buurman kopen. Mijn geliefde koi haal ik zelfs niet bij een goede vriend.

Mooie vissen

Immers door lukraak koi karpers aan te schaffen, verpest ik het niet alleen voor die koi zelf. Maar ook voor al mijn mooie vissen in die prachtige vijver.

Afstrijkje koi karper

Als liefhebber adviseer ik u dus vanuit mijn hart: wees verstandig. Koop niet zomaar uw koi, maar test ze vooraf. Ik vraag dus altijd om een afstrijkje van de koi. Of ik die prachtige vis nou koop bij een dealer of een andere koi liefhebber. Hoe goed ik die ook ken, dat maakt niet uit.

Uiteraard verkoop ik zelf ook koi karpers en ik stel hoge eisen aan hun gezondheid. Dat hoor je als liefhebber nou eenmaal te doen toch?

Want als een verkoopbak of uw buurmans vijver besmet is met parasieten, dan krijgt u die narigheid ook tussen uw vissen. Dat geef ik u op een dienblaadje mee. En dan verandert die goedkope vis ineens in een dure schadepost voor al uw vijverflora en -fauna.

Vijver aanleggen

Daarnaast is het verstandig om watermonsters te nemen van het water waar de nieuwe koi vandaan komt. Zo kunt u de waarde van die vijver waar uw nieuwe vis vandaan komt, vergelijken met uw vijver. Ter vergelijk: Koi karpers gedijen het beste in een vijver met een pH-waarde tussen de 7 en 8. De waterhardheid ligt bij voorkeur tussen 5 en 15 DH. Gebruik voor het testen een testset van bv Colombo.

Koi kopen

Wat ik nu met u deel is nog lang niet alles, want er komt veel bij kijken bij het kopen van een koi. En misschien heeft u daar geen erg in, maar dat maakt niet uit. Want als specialist help ik u graag verder. Gewoon, als koi liefhebbers onderling. Nodig mij dus uit voor een adviesgesprek, u betaalt alleen mijn onkosten van € 40,- en dan kom ik door heel Nederland langs bij uw vijver. Of anders komt u bij mij langs om een mooie koi uit te zoeken. Een ding is zeker: bij Koi Care zijn ze ook echt zo gezond als een vis.

Bel voor goed advies dus met mij op 06-53 50 62 14