Koi ziektes: help mijn vis hapt naar adem

Koi karpers die snel naar zuurstof happen. Door heel Nederland achterhaal ik voor slechts €30,- de ware oorzaak. Mijn tips leest u hier.

Neem contact op

Koi ziektes: help mijn vis hapt naar adem

Koi karpers die snel naar zuurstof happen. Door heel Nederland achterhaal ik voor slechts €30,- de ware oorzaak. Mijn tips leest u hier.

Ziekte koi

Ziet u uw geliefde koi karper aan het wateroppervlak snel naar adem happen? Dat betekent dat er iets niet goed zit. De oorzaak verschilt van koi tot koi.

Oorzaak koi ziekte

Als een koi karper gejaagd naar zuurstof snakt, dan kan er van alles aan de hand zijn. De meest voorkomende oorzaken zal ik noemen:

  • Een kieuwen infectie
  • Kieuwrot
  • Of een parasiet in de kieuwen

Het is in ieder geval zeker dat er iets mis is aan de luchtwegen (lees: kieuwen) wanneer een vis zo haastig naar zuurstof hapt.

Koi Karper ziektes: stel geen verkeerde diagnose!

Maar…. trek niet meteen uw eigen conclusie. Dien ook zeker niet zomaar medicijnen toe. Immers, met verkeerde medicatie bent u later verder van huis.

Stelt u zichzelf voor dat de aandoening iets besmettelijks is, dan heeft de ziekte alle tijd zich te verspreiden. Het laatste wat u wilt, is de vis (samen met al het pracht dat zwemt in uw vijver) kwaad doen, toch? Dat voorkomt u door een expert in te schakelen.

Koi karpers advies

Laat dus in ieder geval bij ziektes of vreemde gedragingen een specialist naar de koi kijken. Zo krijgt uw prachtige vis goed en gedegen onderzoek.

Blijkt er inderdaad iets mis te zijn aan de kieuwen, dan ontvangt de koi zijn juiste medicatie. Dat gebeurt in een speciale quarantaine bak, waarmee besmetting gelukkig wordt voorkomen.

Koi Care Hoeksche Waard

Door het hele land spreek ik andere koi-liefhebbers en via Koi Care Hoekschewaard adviseer ik ze uitvoerig wanneer een vis ziek is. Bel Koi Care Hoekschewaard voor het juiste advies en medicijn.

Heeft u vragen?

Maak dan voor slechts € 30,- een afspraak (binnen de regio) of iets duurder daar buiten na overleg.

Neem contact met ons op via telefoon of mail.

Telefoonnummer: 06-53 50 62 14  of  085-222 0298.

Email: info@koicarehoekschewaard.nl