Mijn gouden tip waardoor uw vijver niet meer algengroen is

De gouden tip waardoor uw vijver niet meer algengroen is Algen in een koi vijver. Vervelend want straks ziet u uw mooie vissen niet meer en krijgt uw koi geen zuurstof. Ik tip hoe u van algen afkomt…
Neem contact op

Mijn gouden tip waardoor uw vijver niet meer algengroen is

Algen in een koi vijver. Vervelend want straks ziet u uw mooie vissen niet meer en krijgt uw koi geen zuurstof. Ik tip hoe u van algen afkomt…

Een mooie heldere vijver: wat kunt u daar toch als liefhebber van koi karpers van genieten. Maar langzaam ziet u die heldere rustgevende koi vijver veranderen in een groene algenplas. En toen?

Algen in vijver

Die draadalg die is het eerst en meest zichtbaar. Die bestaat namelijk uit van die grote groene slierten die zich uitstrekken vanaf de bodem van uw koi vijver tot en met het wateroppervlakte.

Dat uw vijver minder helder wordt, dat doet weer de zweefalg. Die verkleuring komt door het voedsel dat deze alg opneemt.

Voeding koi

Maar beide algen verzwakken uw koi omdat ze alle zuurstof en voeding van uw prachtige vis afpakken. Koi karpers eten grotere begroeiing en zullen zich ook niet voeden met de alg. Sterker nog, algen staan de planten in de weg die uw prachtvis wel eet.

Tips tegen algen

Dat wilt u uw koi karpers niet aandoen. Daarom heb ik een aantal tips. Allereerst voorkomt u veel algenleed door schadelijke stoffen uit de vijver te weren. Denk bijv. aan metalen, zouten of zuren. Nitraten en fosfaten laten de algen ook groeien als kool. Verder zijn er veel middeltjes en apparaten die zeggen dat ze algen verwijderen. Ervaring leert mij wel: hoe meer algenbestrijders ik als koi liefhebber probeerde, des te kritischer ik werd over hun werking. Maar als ik toch voor een middel mijn handen in het vuur steek, dan is dat wel EcoBoost.

Algen verwijderen

Vanuit mijn eigen jarenlange ervaring adviseer ik te bestellen via deze link over EcoBoost. Omdat het algen wel verwijdert, en niet gelijk uw vijverflora en -fauna verruïneert. Voor een juiste dosering adviseer ik even een afspraak met mij te maken. Dan kom ik voor een consult bij u langs en help ik u te kijken hoe uw koi er voor staan. Met mijn jarenlange bezieling adviseer ik u, zodat uw koi ook zo gezond als een vis blijft.

Zo’n consult doe ik uit liefde voor de koi door heel Nederland. Om kosten te dekken vraag ik hier € 25,- voor. U kunt een afspraak met mij maken op: 085-222 02 89 of 06 53 50 62 14