Uw koi vijver en zure regen

Koi en een zure regenbui: een vervuilende en ongezonde combinatie.

Koi Care Hoeksche Waard geeft u daarom advies. Lees verder voor tips.

Neem contact op

Uw koi vijver en zure regen

Koi en een zure regenbui: een vervuilende en ongezonde combinatie.

Koi Care Hoeksche Waard geeft u daarom advies. Lees verder voor tips.

Natuurlijke regenbui en koi karpers

Een natuurlijke regenbui is onschuldig en volgens velen gezond voor de plantjes. Maar de echte koi liefhebber kijkt dan uit. Die zure druppels in uw vijver zijn een aanslag op de gezondheid van uw mooie koi karpers.

Koi vijver? Voorkom ammoniapiek

Ziet u het voor zich wat die regenbuien dit najaar met uw vijver doen? Ik, als koi liefhebber ga dan aan het werk. Want dit is het probleem: veel koi-liefhebbers dekken hun vijver af ter bescherming wanneer het kouder wordt. Maar hierdoor raakt het water moeilijker CO2 kwijt, van bijvoorbeeld vissenontlasting. Die verontreiniging blijft in de vijver, wat een ammoniapiek veroorzaakt. Hoe moet dat zijn als er dan nog zure regen binnen sijpelt?

KH en pH: hoe herstelt u de balans

Houdt de zuurgraden in uw vijver daarom in balans en geniet langer van uw mooie vissen. Daarvoor kunt u het volgende doen. Test de pH-waarde gemakkelijk met een goede test-set, zoals de Colombo of JBL. De norm voor uw vijver schommelt tussen de 7 en 8, lees ook: http://koicarehoekschewaard.nl/koop-geen-koi-karper-bij-uw-buurman. Alles daaronder is genoeg rede tot zorg.

PH waarden in de vijver: wat is de norm

Nou hoor ik u denken: een zuurgraad van 6 is nog aanvaardbaar. Maar lager is zuurder. En bij iedere punt is uw vijver maar liefst 10 keer zuurder. Dat maakt uw koi sneller vatbaar voor ziekten en bacteriën. Bij een pH-waarde van 4 is uw vijver al net zo zuur als een zure regenbui.

Verhoog de KH-waarde

Weet u eenmaal wat de pH-waarde is en wilt u de verzuring tegengaan? Verhoog dan de KH-waarde met Takazumi KH+. Wilt u meer weten over hierover?

Maak dan een afspraak met Koi Care Hoeksche Waard of kom eens langs.

Bel: 085-222 0289 of 06-53 50 62 14