Wat betekent Fukurin?

Fukurin is het schubbenpatroon van de koi karper. Hoe mooier dit patroon, des te meer de koi waard is. En hoe sneller het hart van ons koi liefhebbers klopt.

Neem contact op

Wat betekent Fukurin?

Fukurin is het schubbenpatroon van de koi karper. Hoe mooier dit patroon, des te meer de koi waard is.

En hoe sneller het hart van ons koi liefhebbers klopt.

Koi karpers en hun schubben

Fukurin staat dus voor het patroon van de schubben. Als de koi karper ouder wordt, groeien die schubben uit elkaar. Daardoor is het uiterlijke patroon van de vis beter zichtbaar en ontpopt deze zich tot een waar schilderij. Grotere karpers maken sowieso meer sier dan kleinere. Wie wil er niet zo’n joekel? Daarom laten sommigen hun vis een jaar langer zwemmen in Japan om de koi daarna met meerprijs te verkopen. Zo is deze karper dus net een goed fles wijn die u laat rijpen om er het allerbeste uit te halen.

Verschil Fukurin en Ginrin

Niet-deskundigen die een koi beoordelen op zijn uiterlijk, halen Fukurin en Ginrin weleens door elkaar. Maar Fukurin is een beoordeling van het netpatroon zelf. En Ginrin gaat over de glans van de schubben. Ginrin kan variëren van bijvoorbeeld Kado-gin (schubbenranden glimmen) tot Pearl Ginrin (gedeeltes schubben glimmen).

Hebben alle koi een netpatroon?

Fukurin is niet op alle koi karpers van toepassing. Er zijn ook ongeschubde vissen, die we met een ander woord ook wel Doitsu noemen.

Beoordeel zelf de Fukurin

U hoort het. Koi Care Hoeksche Waard staat dicht bij de bron. Zij bezoekt met regelmaat Japan om daar de mooiste koi karpers voor u uit te zoeken.

Vanuit onze liefde voor deze mooie vis, nodigen wij u van harte uit.

Kom eens langs om onze vissen en hun Fukurin-schubbenpatroon te bewonderen.